BRIDLE2FIT
 

är ett holländskt varumärke som har skapats av ett team holländska veterinärer och hästtandläkare. Idén med Bridle2fit började med att teamet träffade ryttare som upplevde munproblem hos sina hästar. I vissa fall fanns munproblem men i många fall var det andra orsaker till problemen. Teamet började då studera nyslaktade hästar för att se olika reaktioner av tryck och hur det kan besvära hästen. Hästar har många nervbanor på huvudet som kan orsaka allt från obehag till ren smärta. Vill den t.ex. klia sig efter eller under ridningen kan detta bero på att den har tryck på trigeminusnerven vilket gör att den får domningar i mulen. Ett annat problem som kan uppstå om hästen

upplever  smärta på huvudet är att den spänner sig och drar upp tungan. Tungan har via tungbenet en direkt anslutning till sternohyid, en stor muskel som går från tungbenet hela vägen ner till bogen och kan därigenom skapa sämre bogfrihet. Även pannbandet och nackstycket kan orsaka trycksmärta och spänningar. Som ett resultat av  detta skapades produkten Bridle2fit  där varje del  är anatomisk utformad, finns i ett flertal storlekar och kan blandas valfritt, allt för att uppnå maximal passform till just din häst. Du kan även köpa lösa delar viket gör att du kan ha flera olika nosgrimmor till samma träns och även enkelt byta enstaka delar om de går sönder.

Du kan köpa Bridle2fits produkter via web eller via våra återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, USA, Frankrike, Holland, Belgien, Österrike och Australien. Vi finns också på större mässor.